Ons nieuwe contact in de Abruzzo is b&b Abruzzo-Segreto in Navelli, waar gasten zeer enthousiast onthaald worden door de eigenaars Franscesca en Jimmy.
Navelli is een middeleeuws dorp in een breed dal ten zuiden van l’Aquila. Dit dal is al eeuwen lang het gebied voor de saffraanteelt. De export bestrijkt de hele wereld.
De Abruzzen is een bijzonder natuurgebied ten oosten van Rome. Navelli ligt tussen drie natuurparken, De Gran Sasso, de Monte della Laga en Velino en Maiella. Drie bergketens die het gebied zijn interessant maken.
De Abruzzen wordt bevolkt door een agrarisch bergvolk dat behalve van de landbouw al eeuwenlang leeft als herdersvolk, dat ‘s zomers de bergen intrekt en ‘s winters naar Apulia trekt om de schapen te hoeden. Vroeger ging dat te voet en tegenwoordig worden de schapen per vrachtauto naar Apulia vervoerd.
Bij een bezoek aan Franscesco en Jimmy word je op je wenken bediend. Ze geven advies over mooie routes om te wandelen of te rijden, weten alles van de eetgewoontes, de restaurants en de historische feesten.
De Abruzzen is een zeer traditioneel levend volk, waar veel tijd en energie is voor religieuze en historische herdenkingen.
We kunnen een verblijf in b&b Abruzzo-segreto, www.abruzzo-segreto.it van harte aanbevelen. Mail ons of bel en wij zullen proberen alle informatie te geven.