tasje € 40,-

tasje € 40,-

 

la Bottega di Duddova

la Bottega di Duddova

Nu in de webshop ook:

prachtige leren tasjes, van €30, €40 en €50,-

verschillende kruidenzakjes voor de pasta en de bruschetta €5,-, kruidenlikeuren uit de Abruzzen in verschillende prijzen, kleine flesjes kruiden- en truffelolie, €5,- de originele mamaschorten €20,-Binnenkort staan de foto’s op de site.

mamma schort € 20,-

mamma schort € 20,-

De eigen fabricage van likeuren wordt drastisch uitgebreid. Ik maak nu behalve limoncello, arancello, notenlikeur, pruimenlikeur en chocoladelikeur ook cranberrielikeur, granaatappellikeur, vijgenlikeur, blauwebosbeslikeur.

De kweepeerlikeur moet ook nog uitgeprobeerd worden.

Ook nieuw: cranberriemarmelade. Die is ook heel geschikt om ‘s zomers te presenteren bij het bbq-vlees.

Op de vakantiemarkten heb ik verschillende producten uit de webshop bij me.

Ook in voorraad de wijn uit eigen productie van Leonardo in Duddova, €8,50 per fles

Chiantiwijn in flesjes van een 375ml voor €3,50 ook mooie kadootjes.

la bottega

la bottega

 

een van de appartementen

het zwembad bij de appartementen

 

appartementen

duddova

Onze trouwe gasten zullen glimlachen als ze dit verhaal lezen. Leonardo op de berg in Duddova, met mama en Valeria. Onze gastvrouwen en -heer van onze onvergetelijke kookworkshops. Soms kookten we in een van de appartementen. We gaan nu in de verhuur van deze appartementen bemiddelen. Alle bezoekers van de appartementen kunnen gebruik maken van het zwembad en de olijfboomgaard. Er zijn veel meer faciliteiten zoals de bbq en de wasmachines. Ook hier is het een kwestie van vertrouwen op de mensenkennis die we in de loop van de laatste 14 jaar hebben ontwikkeld om te weten waar we overtuigd succes kunnen verzekeren.

Op hun site staat nu dat alle gasten met mama kunnen overleggen als ze graag een kookles willen. Pak deze mogelijkheid met beide handen aan, echt een aanrader!!!

een van de appartementen

een van de appartementen

 

 

pergola

pergola

Het vorig jaar hebben we kennis gemaakt met Pietro Marini. Deze familie heeft een eigen wijn, honig en olie productie en een eigen huidverzorgingslijn op olijolie basis. Deze producten verkoop ik al het hele jaar met succes. Nu we stoppen met de caravans vraagt hij of we reclame voor zijn agriturismo willen maken. Dat is zeer de moeite waard. Op zijn site krijg je een goede indruk van de prijzen en de mogelijkheden. Deze agriturismo ligt aan de weg van Loro Ciuffenna naar Castignon Fibocchi aan de voet van de Pratomagno met uitzicht op de Chiantibergen. www.poggioprimo.com

Giuseppe en zijn mama

Giuseppe en zijn mama

 

Castel di Tusa ligt aan de noordkust van Sicilie. We hebben de laatste tijd veel nieuwe afspraken gemaakt. Op Sicilie was de eerste. Met Giuseppe hebben we verschillende huizen bekeken, allemaal bedoeld als vakantiehuis. Zo staat er in het stadje een woning die zeer modern staat te pronken en wacht op zijn eerste gasten. De laagste prijs is €260,- in de winter, de hoogste prijs €700,- in augustus.Giuseppe heeft voor ons een romantisch huisje voor twee personen ver van de bewoonde wereld met zee rondom, of een huisje in de rij aan een dorpsstraatje met een balkon en uitzicht op zee en zeer modern ingericht en van alle gemakken voorzien, of een huisje in een citroenboomgaard, of een appartementje, spiksplinternieuw met een dakterras met uitzicht op zee en de benedenburen hebben een restaurant en een winkel enz. Voor elk wat wils dus en BETAALBAAR.

Alle huizen hebben andere prijzen, ze staan op Giusepes site en ik kan het voor iedereen uitzoeken, vraag me maar!

Sicilie is een eiland dat door veel overwinteraars bezocht wordt. Wij mogen graag in een sombere wintermaand met Ryanair naar Sicilie vliegen, huren een Hertzauto en zijn even in een andere wereld. Lees in -mijn verhalen- op de site de verhalen over Sicilie. Een lichte lucht, aangename temperaturen en een eiland vol natuurschoon, prachtige stranden en baaien en veel Griekse oudheden, een vriendelijke bevolking met, zoals overal in Italie, gevoel voor wijn en eten. Kijk op www.magicasicilia.it/ita/lacasadimaggio. Vraag informatie en laat vooral deze kans niet liggen. Wil je een prive lesje Italiaans, dan kun je voor €15,- een uur priveles nemen. Vraag onze ervaringen en onze adviezen.

 

natuur

natuur