'La terrazza sul golfo' b&b Antonella, Liguria

‘La terrazza sul golfo’
b&b Antonella, Liguria

Liguria:

Jaren geleden maakten we kennis met Antonella Bernabo. Ze is lerares Engels, woont in Liguria, heeft daar een b&b  en is een van de organisatoren van de uitwisseling van scholieren uit Leek. Jaren geleden nam Frits oudste kleindochter Roosmarijn deel aan de uitwisseling en dit jaar Laurence. We hebben Antonella ontmoet in Leek en hebben  haar bezocht  en haar b&b bewonderd. Het is een prachtig huis met een geweldig uitzicht vanuit de kamer en vanaf het balkon. Helaas moest ze vanwege familieomstandigheden tijdelijk stoppen met haar b&b. Dit voorjaar start ze haar toeristische activiteiten weer. Voor nu heeft ze ons een nieuw adres gegeven en daarover kun je alles ontdekken op www.b&ballizzo.it

 

Na ons bezoek aan de vakdag van de vakantiebeurs in Utrecht kregen we twee verzoeken om te bemiddelen. Ik geef alvast de websites, het ziet er prima uit. We gaan er zelf eind maart op bezoek om meer informatie te kunnen geven dan alleen de website.

Toscane:

Onze Toscaanse gasten kennen allemaal Civitella en Arezzo. Ons nieuwe contact, Dodo village, ligt tussen deze twee steden. Het is een park met een zwembad, huisjes en grote tenten. Er worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd ,op hun site www.dodovillage.it staat de informatie ook in het Engels. Duurzaam energiegebruik staat hoog in het vaandel.De heldere nachten vol sterren hebben onze aandacht ‘s avonds en ‘s nachts opgeeist. Ook in Dodo village is veel aandacht voor het firmament.Ga de uitdaging aan, Dodovillage wil een andere manier van kamperen aanbieden. In april meer hierover.

De Marche:

In Recanati, een middeleeuws stadje, hoe kan het ook anders, ligt Gallery Hotel Recanati. Ook het hotel biedt een andere manier van vakantievieren aan. Bekijk de mogelijkheden op hun site www.ghr.it. De hotelprijzen zijn te vergelijken met de woningen in de agriturismo.Naar de luchthaven Ancona is ongeveer 40 km en een dag naar de kust is een kwartiertje rijden.