Castel di Tusa, noordkust Sicilië (mei 2012)

Voor 5 dagen hebben we een huisje aan de noordkust van Sicilië gereserveerd. Voor ons een bekend gebied want we bemiddelen al jaren voor Rais Gerbi in Finale en Marinello in Oliveri, ook aan de noordkust. Castel di Tusa ligt dicht bij Finale en we gaan kijken naar huisjes die verhuurd worden aan toeristen. Lees verder »

Pasetta vertelt

Veel markante mensen ontmoeten we op onze reizen door Italië. Een van deze bijzondere ontmoetingen is de kennismaking met de campingbaas Pasetta van La Genziana in Barrea, Zuid-Abruzzen. Lees verder »

Barrea, september 2011

Vanaf Rome snelweg richting Abruzzen. Meteen bergen in alle gradaties, en hoedanigheden, los, geschakeld, bebost, kaal, de bergwand beplakt met middeleeuwse stadjes of triomfantelijk gebouwd op de top. Lees verder »

San Silvestro en Capodanno in Rome, januari 2011

We komen oudejaarsdag in Rome aan om oud, San Silvestro, en nieuw, Capodanno, te vieren. De temperatuur is aangenaam, de groet op straat is ‘auguri’ (gefeliciteerd) en we voelen het weerzien als een warm bad, als thuiskomen. Lees verder »

Opera nieuw (juni 2009)

Het is zondagmorgen. De zon staat aan een strak blauwe lucht maar in de schaduw is het nog heerlijk koel. Een zacht windje geeft een aangename verkoeling. Zwaluwen scheren laag door de lucht tot over ons hoofd. Lees verder »

Stormachtig Sicilië (maart 2009)

We maken zo vaak een uitstapje naar het zonnige zuiden dat ik me had voorgenomen er deze keer geen verhaal over te schrijven, maar de titel staat er al weer. Je moet zulke voornemens nooit maken. Lees verder »

Sardinië, Gaudi’s inspiratiebron (februari 2009)

Voor ieder die houdt van Barcelona en in het bijzonder de architectuur van Gaudi is het een aanrader een weekje naar Sardinië te gaan. Lees verder »

Arezzo, ooggetuigeverslag (september 2007)

De grootste antiekmarkt van alle, die op de eerste zondag van alle maanden gehouden wordt, in Arezzo. Normaal in de binnenstad maar nu in het hooggelegen park met een prachtig uitzicht achter de Duomo. Lees verder »

Ezeltjespalio (september 2007)

Wanneer je niet weet in welke maand je naar Italië zal gaan en je ook al veel gezien hebt, kom dan in september en stort je ergens in het feestgedruis. Lees verder »

Zomervakantie 2004

Mijn eerste morgen thuis. Ik kijk naar buiten, het regent, heb ik vannacht ook meteen al een verkouden neus opgelopen? Lees verder »