Romans die zich afspelen in Toscane

De Toscaanse tuin | Mark Mills (2007)

Een kunstgeschiedenisstudent doet onderzoek naar de betekenis van de gedenktuin uit de zestiende eeuw bij een Italiaans landhuis en raakt geinteresseerd in de afgesloten verdieping van het landhuis. Beide blijken verband te houden met de vermeende vloek die op het landhuis rust. Het verhaal speelt zich af in begin jaren vijftig van de twintigste eeuw. Een thriller met klasse.

Koop bij Bol.com

Schimmenrijk | Rosita Steenbeek (2006)

Als haar vriend Lorenzo, een archeoloog uit het gebied van de Etrusken, plotseling sterft, besluit ze naar zijn geboortegrond te reizen om het verdriet in de ogen te zien en om meer te weten te komen over de raadselachtige omstandigheden rondom zijn dood. Dit betekent het begin van een avontuurlijke tocht.

Koop bij Bol.com

Malocchio | Geerten Maria Meijsing (2003)

Autobiografisch relaas van de tijd die de schrijver in Toscane doorbracht als alleenstaande vader van zijn dochter tussen haar 3de en 12de levensjaar.

Koop bij Bol.com

Gedroomde tijd | Ugo Riccarelli (2006)

In Gedroomde tijd wordt op poëtische wijze een verhaal verteld van het Toscane van de twintigste eeuw. In het rustige dorpje Colle komt een jonge anarchistische onderwijzer, kortweg de Meester genaamd, in de kost bij de weduwe Bartoli. Als hun liefde opbloeit en er kinderen komen, zijn de dorpelingen blij zo’n harmonieus gezin in hun midden te hebben.

Koop bij Bol.com

Toscane tegen wil en dank | Doran & P. Doran

Toscane tegen wil en dank is het geestige en ware verhaal van een schrijver die – volledig tegen zijn zin en tegen beter weten in – met zijn vrouw verhuist naar Italië en daar tot zijn verrassing ontdekt dat hij drie dingen terugvindt: zichzelf, zijn huwelijk en de Italiaan die hij in zijn hart altijd al is geweest.

Koop bij Bol.com