Informatieve boeken over de Italiaanse keuken

Gino’s pasta | Gino D’Acampo (2011)

Dit is Gino’s lofzang op het beroemdste exportproduct van Italie. In dit boek heeft hij wel 100 verrukkelijke pastarecepten voor alle denkbare gelegenheden verzameld.
Klassiekers als carbonara, puttanesca en bolognese zijn in dit boek te vinden, maar ook verrassende varianten als lasagne met pesto en tagliatelle met tartaarsaus. Ginos recepten zijn makkelijk, gevarieerd en ontzettend lekker.

Koop bij Bol.com

De Italiaanse keuken | Academia Barilla (2011)

De Academia Barilla werd in 2004 opgericht en heeft als missie de rol van de Italiaanse kookkunst te bevestigen, het regionale Italiaanse culinaire erfgoed te beschermen tegen imitaties en de opmerkelijke Italiaanse restauranttradities te ondersteunen door investeringen en speciale evenementen. Het instituut organiseert cursussen voor amateurkoks, biedt specifieke horecadiensten aan en bevordert kwalitatief hoogwaardige producten die voortkomen uit traditionele kennis.

Koop bij Bol.com

Delizia! | John Dickie (2008)

In Delizia! neemt historicus en Italiëkenner John Dickie de lezer mee op een fascinerende reis langs de geuren en smaken van de Italiaanse steden. (Engelstalig)

Koop bij Bol.com

De traditionele Toscaanse keuken | E. Stramana (2006)

Toscane, il cuore, wordt beschouwd als de ziel en het hart van Italië. Behalve de landschappelijke en culturele schoonheid is ook de keuken van deze streek uniek. Die wordt bepaald door de landelijke traditie: ze is sober, onvervalst en zonder overdreven finesse, maar brengt fijnproevers in vervoering!

Koop bij Bol.com

Twaalf | T. Kiros (2008)

De tafel was prachtig gedekt… spaghetti met aubergines, tomaten en glanzende zwarte olijven. In de koekenpan gebakken lof, venkel en marzolino-kaas. Brood, tomaten, bonen en olijfolie. Pane co’sant. Zoete rode wijn, koffie … Eenvoud waar ik zo van houd en smaken waar ik maar geen genoeg van kan krijgen.

Koop bij Bol.com

Duizend dagen in Venetië | Marlena de Blasi (2005)

In het Italiaanse dorp San Sasciano dei Bagni ontwikkelen vriendschappen zich tijdens vele gezamenlijke maaltijden. Hier gaan de Amerikaanse chef-kok Marlena de Blasi en haar Venetiaanse echtgenoot Fernando op zoek naar de ingrediënten voor het goede leven.

Koop bij Bol.com

Da’s pas koken / Toscane (2005)

La Cucina Toscana is een keuken ‘semplice’. Eenvoud is haar grootste troef. Bovendien zijn de producten zeer vers en van hoge kwaliteit, en dat gecombineerd met de passie van ‘gli italiani’ maakt de gerechten uit de keuken van Toscane om de vingers bij af te likken.

Koop bij Bol.com