Standaardzinnetje

Mijn vmbo-leerlingen moeten in een schoolexamen een zakelijke mail schrijven. In zo’n mail komen allerlei standaardformuleringen voor. Zo moeten de leerlingen in hun mail vragen naar meer inlichtingen over de gang van zaken op een kamp. Alle verschillende ‘standaardformuleringen’ op een rij:
– Ik zou me willen inlichten..
– Ik wou wat informatie opdoen..
– Ik wil me graag inlichten..
– Ik wil me laten inlichten..
– Zou u mij meer willen toelichten?
– Ik zou ingelicht willen worden..
– Ik wil graag een inlichting..
– Ik wil graag inlichting..
– Ik wilde graag een kleine inlichting..
Niet heel standaard zou ik zo zeggen. Wellicht moet ik ze meer inlichtingen geven over de stijl..

>> Totaal: 5 x bezocht -- Vandaag: 1 x <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *