Stilte

Vijf jaar geleden – vroeger – zei ik wel eens: “Ga maar even de laatste vijf minuten iets voor jezelf doen,” dan ontstond er een chaos in mijn lokaal. Iedereen praatte door elkaar, riep door elkaar en omdat leerlingen elkaar niet konden verstaan, liepen ze van hun plaats om elkaar op te zoeken in het lokaal.
Tegenwoordig – nu – zeg ik wel eens: “Ga maar even iets voor jezelf doen,” en dan is het stil, maar dan ook doodstil, stiller dan tijdens mijn uitleg gedurende de les. Niemand zegt iets, niemand schreeuwt, niemand loopt door het lokaal en als ik ze er niet op wijs, vergeten ze de tijd ook nog en zitten ze in hun pauze in mijn les met hun mobiel te appen, te gamen, te tweeten en te instagrammen, te facebooken en te snapchatten..

>> Totaal: 24 x bezocht -- Vandaag: 1 x <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *