Filmmaker, columnist en regisseur Theo van Gogh werd op de ochtend van 2 november 2004 in de Amsterdamse Linnaeusstraat door Mohammed Bouyeri vermoord.

Waar was jij toen je hoorde dat Theo van Gogh vermoord was?

37 gedachten over “2 november 2004 – Theo van Gogh vermoord

 1. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik aan het ontbijten in New York. We waren net aangekomen en hadden er niets van meegekregen. Iemand van onze groep vertelde het en het was net of ik een klap in m’n gezicht kreeg. Ik heb het ontbijt niet afgemaakt en heb de hele dag lopen nadenken hoe iemand zoiets kon doen.

 2. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik in dezelfde straat…. heb het zien gebeuren. Ben er nog kapot van..

 3. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op school.

 4. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, zat ik thuis, dagje vrij. Las op nieuwsflitsen van een chatbox wat er gebeurd was. Had overigens meer problemen met het overlijden van Gerrie Knetemann wat later die avond doorsijpelde.

 5. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik thuis en keek naar het journaal. Was eigenlijk niet verbaasd. Hij was een man met een duidelijke mening die hij echt niet onder banken of stoelen schoof. Uiteraard was ik wel wat beduusd over het feit dat iemand dat zo makkelijk met moord oplost.

 6. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op mijn werk toen ik het hoorde,
  ik schrok me rot.

 7. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op onderzoeksreis in Polen en ik vernam het nieuws via mijn gsm van mijn vriendin. Was niet echt verbaasd omdat Theo zich altijd wel erg duidelijk over dingen uitsprak, wat natuurlijk in een democratisch land moet kunnen, maar daardoor nog niet minder gevaarlijk is helaas. Het ware goed geweest als onze overheid destijds (jaren 60 – 70) het wijze geschrift over Ollie B. Bommel en de Zwelbast van wijlen Marten Toonder verstandig tot zich had genomen alvorens land en volk op te zadelen met een agressief equivalent daarvan, dat nu niet meer op beschaafde wijze onder controle te brengen is. Dat heeft ons een ‘recht voor zijn raapmens’ als Theo gekost, maar de prijs zal, naar ik vrees, binnenkort nog veel hoger worden! Men is dus, nogmaals, gewaarschuwd!

 8. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik weer aan het internetten in de breadline van de hoop, een organisatie voor opvang van verslaafden. iemand naast mij die ook aan het internetten was, keek naar het laatste nieuws en daar kwam het bericht over de aanslag. ik vind het nog steeds afschuwelijk.

 9. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik thuis

 10. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik ziek thuis, de dag dat Theo vermoord was.
  Geschokt heb ik gekeken en me afgevraagd hoe dat in dit land kon gebeuren..

  Rust zacht theo

 11. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik gewoon thuis. hoorde het op het nieuws en het spijt me……… maar het deed me erg weinig.

 12. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, had ik een cursus en kreeg een sms’je van een vriendin met ‘Theo van Gogh is neergestoken’. In de pauze ben ik gelijk gaan bellen om te kijken wat er aan de hand was..

 13. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik in Delft, waar ik een lading matrassen moest lossen.

 14. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik bij mijn vriendin thuis, ze maakte me wakker om te vertellen wat er gebeurd was, en ik heb meteen de tv aangezet. Ik had die dag een vrije dag genomen, als ik dat niet gedaan had was ik rond die tijd daar langs gefietst! Ik was dan zeker getuige geweest, daarom maakte deze aanslag extra impact op me.

 15. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op school, ik had pauze, en mijn vriend die belde mij op om het te vertellen.

 16. Ik hoorde het nieuws onder Nederlands van een klasgenoot die even naar de wc was geweest. Onze nog al cultureel ingestelde lerares geloofde het eerst niet.. Later mochten we in de aula gaan tv kijken, en zagen we de beelden van een amsterdamse zender.

 17. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op school. Een docent vertelde het me..

 18. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik in Paris met Neah..

 19. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik een uitvaart aan het regelen met een familie, de radio stond zachtjes aan, maar we hoorden het bericht niet tot er gebeld werd.

 20. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik aan het msn’en. In een aantal msn-namen stond: Rip Theo. Ik wist niet wie dat was en ben het toen aan mijn moeder gaan vragen. Zij wist het ook niet. Ik besloot het te gaan opzoeken op internet, daar werd het mij al snel duidelijk…

 21. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik onderweg op de A4 richting Haarlem om te gaan winkelen.

 22. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, kwam net aan op mijn werk aan het Museumplein in Amsterdam.

 23. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik aan het rijden met de bus, ik hoorde het daar op de radio.

 24. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik achter de computer om samen met een klasgenoot aan het profielwerkstuk te werken. Hij merkte ineens op dat er op de site van de NOS iets stond over dat de cineast Theo van Gogh neergeschoten bij het Oosterpark, toen gelijk tegen 10.00 uur de televisie ingeschakeld.

 25. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op mijn werk en het eerste wat mijn collega’s riepen was….. laat het geen buitenlander geweest zijn??

 26. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, kwam ik net thuis van m’n stage en hoorde ’t van m’n pa.

 27. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik aan het werk, toen een collega naar me toe kwam, om te zeggen dat Theo van Gogh vermoord was.

 28. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik in Zeist.

 29. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik op school onze leraar aardrijkskunde vertelde het hij zei: ‘nu is de beer los’.

 30. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik aan het werk en hoorde ik het op de radio die net aan gezet was.

 31. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik aan het werk 2 straten van waar hij vermoord is. de schok was groot.

 32. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik gewoon thuis en had net de tv aan en ben heel erg geschrokken.

 33. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik in een kledingwinkel.. ik stond in het pashokje een leuk vest te passen toen mijn moeder belde om te vertellen dat Van Gogh geliquideerd was.
  het enige wat ik uit kon brengen was; dat meen je niet!
  mijn afschuw nam toe naarmate ze vertelde op wat voor beestelijke wijze hij was omgebracht. uiteraard heb ik het vest niet genomen….

 34. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik thuis, CNN aan het kijken. Daar flitste het voorbij onderin het scherm, iets over de achterkleinzoon van van Gogh, pas later las ik op Internet dat het om Theo van Gogh ging.

 35. Ik hoorde het op de autoradio, het waren eerst geruchten maar er sijpelde steeds meer nieuws door tot het bevestigd werd…

 36. Toen ik hoorde dat Theo van Gogh vermoord was, was ik Op school. Mijn Nederlandse lerares vertelde ons het nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.