Op 6 mei 2002 werd de politicus Pim Fortuyn neergeschoten door Folkert van der Graaf. Fortuyn overleed ter plekke.

134 gedachten over “6 mei 2002 – Pim Fortuyn vermoord

 1. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de bioscoop tegenover Het Binnenhof. We wilden net een kaartje gaan kopen, toen ik gebeld werd met het nieuws. We zijn toen gaan kijken over er ergens een TV was. Een paar straten verder zat een MacDonalds met meerder TV’s op het extra Journaal afgestemd. Daar hebben we toen zitten kijken met nog wat mensen die binnen kwamen gestroomd. We besloten naar huis te gaan. Toevallig waren we die dag met het openbaar vervoer. We hadden net de laatste tram te pakken die daar nog stopte, vanaf dat moment werd alles rondom het binnenhof afgesloten. Een trieste dag voor de Nederlandse samenleving…

 2. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de auto op weg vanuit Soest naar Utrecht. Ik draaide van de ene snelweg naar de andere via een soort van fly-over. Ik was geschokt en hoopte dat het niet een ‘buitenlander’ zou zijn geweest die deze vreselijke daad op z’n (of haar) geweten zou hebben, want dan zou er misschien nog meer ellende van komen. Zo vlak voor de verkiezingen en met de scherpe taal van Fortuyn en de tumult die hij veroorzaakte.

 3. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op mijn werk, ik had een late dienst.
  mijn collega en ik wilden net pauze gaan houden, ik zette de tv aan om het journaal van 18.00 uur te zien, en daar was het vreselijke bericht en beelden van de aanslag op pim. ik zie hem nog op de grond liggen met het ambulancepersoneel om hem heen, vreselijk.

 4. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net thuisgekomen en begon naar het zes uur-journaal te kijken en daar kwam net het bericht binnen over de aanslag. verschrikkelijk!

 5. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan de afwas.

 6. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik juist thuisgekomen van mijn werk en zag de beelden op het tv-journaal om 20.00u.

 7. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis, omdat ik een studiedagje van school had.
  Ik was 11/12 en vond politiek altijd wel interessant, en ook Pim vond ik een sterke kandidaat. Hij had veel kunnen doen voor dit land, helaas heeft hij deze kans niet gekregen..

  Rust zacht Pim

 8. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Kreta, we gingen na een bar tv kijken, en omdat niemand meer drinken bestelde deden ze daar de tv maar uit grrrrr……(een Nederlandse barvrouw)

 9. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net terug uit Limburg op bezoek naar mijn oma, daarna zag ik het op het nieuws.

 10. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik het journaal van RTL4 aan het kijken. toen Margreet Spijker het nieuws vertelde, het kwam als extra nieuws binnen, ben ik gelijk naar nederland 2 gegaan en heb daar de hele avond tv gekeken.

 11. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net thuis na mijn werk en zette onder het koken vast de tv aan. Ik hoorde een nog heel vaag bericht, want het was net gebeurd en ze wisten van het journaal nog niet zo goed hoe en wat. Vervolgens geschokt zitten kijken, al smsend en bellend met vrienden.

 12. Ik vernam het schietincident van Fortuyn toen ik aardappels aan het schillen was voor de tv, er kwam een extra bericht.
  Ik woonde toen nog in Hilversum waardoor het extra dichterbij kwam.

 13. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik uit eten met me ouders en broertje in een pannekoeken huis. opeens hoorden we heel hard gepraat in de keuken terwijl de radio aanstond. me moeder vroeg wat er aan de hand was. en vertelde het ons. we waren erg geschokt. vooral ik want ik luisterde die ochtend nog 3fm waarbij ze zeiden dat pim fortuyn langs kwam. ik wilde het nog luisteren maar we gingen uit eten. na dat bericht zijn we gelijk naar huis gegaan en amper van onze pannekoek gegeten te hebben. om tv te kijken.

 14. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis snel iets aan het eten. Moest die avond op een nichtje passen. Was aan het zappen en kwam het tegen. Meteen mijn vriend gebeld om ook de tv aan te zetten. Weet nog goed dat ik mijn nichtje ’s avonds moest uitleggen wat er gebeurd was, want die kreeg natuurlijk wel mee dat er iets bijzonders gebeurd was.

 15. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het eten met mijn ouders en vriendin. Er kwam plotseling een extra journaal

 16. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was in spanje en stond op het punt te vertrekken naar huis.

 17. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het karten bij het Hensschotermeer!

 18. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Spanje, in een hotel. We waren aan het eten toen een ander Nederlands stel het ons vertelde..

 19. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het computeren en mijn ouders riepen me dat Pim Fortuin vermoord was ik vond het afschuwlijk ik denk heel Nederland

 20. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de trein vanaf Chang Mai. Een mobiel ging af maar werd niet opgenomen, het was midden in de nacht, tot na lang bellen er meerdere mensen het zeiden.

 21. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Frankrijk, we hoorden het pas een week later toen we toevallig langs een caravan liepen met Nederlanders die een tv aan hadden…

 22. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op een camping in Italië. Die krant heb ik nog!!!

 23. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, kwam ik beneden en mijn moeder was aan het bellen met mijn tante en die zei het.

 24. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik radio aan het luisteren in de auto, en toen zeiden ze bij het volgende programma om 18.10 dat er geschoten werd… Kwam net van mij werk

 25. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik te eten met me pa en ma en we hadden de radio aan toen hoorden we het van pim en meteen belde me broer op om te zeggen dat pim is neergeschoten.

 26. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net “lekker” warme witlof aan het eten. Dat was de eerste keer in m’n leven dat ik zoiets at. Ik had altijd gehoord van mensen dat het heel vies was. Wat bleek, de mensen hadden gelijk.
  Toen ging de telefoon, broer nam op. “Ja?” “Huh?” “Gast, echt waar?” “Ja?!” “Uh, ha, oké..” “Ja, jo!”.
  Wie was dat?
  “Vriend van me, Pim Fortuyn is neergestoken!”
  Wij even verbaasd, stiekem een beetje blij, want een messteek, en zoveel ambulance personeel, kom op, dan red je het toch wel?
  Telekekst aan. Voor het eerst zag ik daar met hoofdletters:
  “PIM FORTUYN NEERGESCHOTEN . . . . . 104”
  Het verbaasde me, die hoofdletters. Dat had ik nog nooit eerder gezien op teletekst. Het journaal ging aan, de witlof was inmiddels al koud, mooi, koud is ie toch lekkerder…

 27. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het auto rijden in de auto van mijn vriend. En zette de auto van schrik tegen een paaltje

 28. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan de telefoon.

 29. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik eten aan ’t koken, en ik had 3fm opstaan, toen ik Isabelle hoorde zeggen dat ze met Pim bezig waren om hem te redden. ik ben naar de huiskamer gegaan, en hab samen met mijn man de tv aangezet. hat was toen 18.15 uur.

 30. Ik kreeg het via een sms te horen terwijl ik in Hong Kong op mijn bed lag. Meteen de tv aangezet en daar was het ook direkt “hot news”. Triest!!

 31. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net terug aan het rijden van de zaal waar hij op 6 mei was geweest. Hij moest daarna naar Hilversum en ik heb ook nog hem de hand geschud op de dag zelf. Mijn zoon belde me op en ik was erg geschokt.

 32. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net onder de zonnenbank uit in Soesterberg. Ik liep naar buiten en ik verbaasde me nog dat er mensen naar de tv zaten te kijken. In de sauna naar de tv kijken, dat leek me niet erg logisch….toen zette ik de radio van mijn auto aan….

 33. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in het ziekenhuis en ik was heel ziek.

 34. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net mijn oprit aan het oprijden toen de buurman het vertelde.

 35. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, waren wij in een caravan een weekje op vakantie aan het koken nadat we een spelletje hadden gespeeld.

 36. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op voetbaltraining.

 37. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik met mijn zeilboot op vakantie. Ik hoorde het op Vlieland.

 38. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis, meteen de t.v. aangezet voor de nieuwsberichten, dit kon toch niet gebeuren, maar het is dan toch in Nederland gebeurd dit is toch werkelijk niet te geloven al die narigheid, maar je leven is wat dat betreft niet meer veilig.

 39. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op mijn werk, ik had de radio op achtergrondgeluid staan.M aar toen kwam er een klant en die vertelde dat Pim Fortuyn was neergeschoten. Ik geloofde er niets van en zette de radio wat harder en inderdaad was er paniek en een bijna huilende reporter die vertelde dat hij was neergeschoten en dat er alles aan gedaan werd om Pim’s leven te redden. Vanaf dat moment via de radio alles gevolgd en dus wat later gehoord dat hij overleden was. Het enorme nare gevoel dat over mij heen kwam en het ongeloof, onvoorstelbaar…

 40. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik lekker in Corsica te huilen toen ik ’t hoorde 😛

 41. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Paquera/Mallorca.

 42. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, had ik me net aangekleed om te gaan trainen (voetbal). Eigenlijk stond ik op het punt om weg te gaan toen het nieuws bekend werd….
  Een goede bekende van ons belde op met de mededeling dat Pim was neergeschoten en nog altijd op het mediapark lag. Gelijk op een kanaal gezet waar het ook werkelijk op te zien was….
  Ben daarna gaan trainen met een raar gevoel. Wist min of meer dat het gebeurd was en was daarom tegelijkertijd ontzettend boos. Heb me de hele training niet kunnen concentreren, zat alsmaar met m’n gedachten bij dat ene TV-beeld dat hij daar lag…
  Toen ik thuiskwam werd me gelijk verteld wat ik al die tijd al vermoedde, Pim was overleden….
  Heb die avond nog weet ik hoelang voor de TV gehangen, telkens werd er meer bekend over de gehele situatie. Ben daarna maar naar bed gegaan met een heel somber gevoel, alsof er iets in je naaste omgeving had plaatsgevonden. Ik denk dat dat kwam omdat hij echt een mens onder de mensen was, niet hoogverheven, maar op een lijn met de Nederlandse bevolking. Er was altijd 1 ding in je leven zeker, namelijk dat je doodgaat, maar die 6e mei is er een tweede bijgekomen: er zal nooit meer een mens de politiek betreden zoals Pim, nooit meer…..

 43. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik gewoon thuis, voor de tv. Zat 2 vandaag te kijken, kreeg dus alles mee.

 44. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net thuis ik wou toen net gaan eten maar toen ik het hoorde kreeg ik geen hap meer door me keel ik ben toen ook gelijk naar zijn huis gegaan en heb daar een kaars gebrand ik vond het zo erg ik had er geen worden voor

 45. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net van plan om naar de verjaardag van het zoontje van mijn vriendin te gaan.
  Daar aangekomen gezegd dat er wat met Pim was gebeurd. De tv bleef de hele tujd aan wat ik toch jammer vond voor de jarige.

 46. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik achter de computer aan het werk voor school. Ik hoorde het op de radio.

 47. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis en vernam het via de tv
  een enorme schok en ik geloof niet dat hij zomaar vermoord is dat is vast en zeker met opzet gedaan met die volkert als tussen persoon maar daar zullen we wel nooit achter komen.

 48. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Canada. Keek daar op internet toen ik las over de moord.

 49. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik op het uiterste puntje van Spanje naar Afrika uit te kijken. We, mijn ex-vriend en ik, stonden op een camping. Onze Duitse buurmannen zeiden dat wij onze tv aan moesten zetten want er was in Nederland iets gebeurd. Via de satteliet kregen wij rond 11.00 uur te horen dat Fortuyn was neergestoken. Pas rond 2.00 uur werd het duidelijk dat dit hem noodlottig was geworden. De hele familie heb ik via de GSM die dag aan de lijn gekregen.

 50. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de sportschool aan het trekken aan gewichten.

 51. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, kwam ik net uit de bioscoop; was naar de film ice age geweest toen mijn vriend belde en me vertelde dat Pim was geschoten ik ben toen gelijk naar huis gegaan en ben niet meer van de buis geweken.

 52. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik een avonddienst aan het werken om te kijken of ik het daar wel leuk zou vinden voordat ik een contract ging tekenen. We waren net klaar met eten, van de dienst weet ik weinig maar de beelden van tv staan me nog heel erg bij. Ik werk er nu nog steeds trouwens…

 53. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik bij mijn vriendin, net klaar met eten. Ik ging voor de buis zitten en hoorde het slechte nieuws. Raar, op weg van werk naar mijn vriendin hoorde ik Pim nog op de radio bij Ruud en effe later was hij dood.

 54. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op mijn werk, een rapport aan het schrijven achter mijn PC.

 55. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis. Ik moest daarna naar ballet en iedereen was zeer ontdaan over wat er gebeurd was. Is er eindelijk iemand die zegt wat wij als Nederlanders denken, komt er zo’n idioot die hem even overhoop knalt. Ongelooflijk!

 56. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik samen met 2 vriendinnen in de sauna. Konden het eerst niet geloven, maar toen ik naar de radio in de auto luisterde en de beelden, later thuis op tv zag, moest ik ’t wel geloven, helaas.

 57. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik uit eten bij de Chinees.

 58. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis op de bank.

 59. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik me aan het aankleden om naar een feestje van de Nederlandse ambassade hier te gaan.

 60. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik naar het nieuws van 6 te kijken toen deze onheils-tijding kwam.

 61. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis. was in de keuken bezig toen ik er iets over hoorde. had net het interview bij Ruud de Wild geluisterd. was ook een grote schok toen ik hoorde dat ie echt dood was..

 62. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis en hoorde het op de tv bij het journaal van 6 uur. het was verschrikkelijk zo’n goeie man

 63. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op m’n voetbaltraining. Respect Pim… hij had Nederland beter kunnen maken… Pim je leeft in mijn hart voort!

 64. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net thuis, op het moment dat Pim nog in de radiostudio zat zagen ik en mijn (ex)-collega’s hem nog via de webcam. In de tussentijd dat ik naar huis fietste en thuis kwam….was hij vermoord.. ik ben dat jaar 1 van de proteststemmers geweest op de LPF. Hij kreeg mijn stem, omdat zijn stem vermoord werd.
  Moge er ooit weer eens zo iemand opstaan in de regering, en goed beschermd worden.

 65. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis bij mn mama…

 66. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op school toen mijn broer mij belde over de moord, wat ik niet kon geloven. Ook andere studenten werden gebeld en toen drong het tot me door dat het waar was…

 67. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de auto naar de radio aan het luisteren, ik zat Het programma Ruud de wild.nl te luisteren alwaar Pim te gast was, een hele leuke uitzending.
  En dan hoor je kort na 18:00 wat er gebeurd is, eerst denk je een grap, het programma kennende, en ook wat er daarvoor besproken was, over de vraag “Hoe oud denk je te worden”
  Tranen schoten in m’n ogen van ongeloof en verdriet, denkende “Dit kan toch niet!”, maar helaas, thuis aangekomen en tv ook aangezet en ja, het is helaas gebeurd……..

 68. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis, met een vriend aan het wachten op een andere vriend die met de bus zou komen. We zagen het op tv en vergaten die jongen van de bus te halen. Het feestje is trouwens wel doorgegaan.

 69. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik voor de deur te wachten op de stoep om opgehaald te worden om naar de zaalvoetbalwedstrijd van mijn vriendje te gaan kijken. 2 jongetjes op een fiets reden voorbij en riepen naar me: “Mevrouw! Pim Fortuyn is dood, hij is vermoord…..”

 70. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik bij het voetbal; ik zat te trainen toen er een paar vrienden kwamen en zeiden dat Pim dood was, iedereen was in een keer down.

 71. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Turkije… iemand las de krant en ik zag de vreselijke voorpagina.

 72. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis. Ik werd gebeld door m’n vriendin, die het al gehoord had. Het was al avond.

 73. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis. Ik lag op de bank naar een stom programma te kijken, toen mijn vriendin belde. Die zat in de auto naar de radio te luisteren, het laatste interview zeg maar, en belde mij direct op.

 74. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Ameland op vakantie.

 75. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Egypte op de cruiseboot. Mijn zus kreeg een sms van haar vriend dat Pim Fortuyn was vermoord.

 76. Toen mijn moeder vertelde dat Pim Fortuyn was vermoord zat ik me bed een boek te lezen. Ik dacht dat mijn moeder een grap maakte. Ik geloofde haar niet. Later op de tv toen geloofde ik het wel. Ik was geschokt kon het niet geloven dat het gebeurd was.

 77. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Alanya Turkije waar we een telefoontje kregen van collega’s. Later zag ik op mijn telefoon een berichtje van mijn moeder. De hele avond hebben we voor de televisie gezeten en met ongeloof gekeken, dat dat in Nederland gebeurt.

 78. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in San Francisco en ik hoorde het van mijn neef en later in de trein las ik het in de krant!

 79. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het koken voor mijn gasten, ik was namelijk jarig, kreeg geen hap meer door mijn keel en de verjaardag werd ook in mineurstemming gevierd…

 80. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de tuin de grindtegels aan het schoonspuiten. Toen ik gebeld werd heb ik het werk neergelegd en de volgende dag ben ik verder gegaan.

 81. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de auto op weg naar huis. Ik viel midden in het live verslag op radio 1. Thuis gekomen de hele avond tv gekeken.

 82. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het werk; ik hoorde het op de radio.

 83. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Spanje met twee vrienden.
  Ik werd gebeld vanuit Nederland dat Pim Fortuyn neergeschoten was. Toen wij later de tv aanzetten, vernamen wij dat hij overleden was.

 84. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net in Italië, om daar nog 2 maanden te studeren. Ik hoorde het eerder dan mijn ouders in Nederland, doordat een vriendin mij belde. Toch vervelend om niet in je eigen land te zijn als er zoiets gebeurt. En de Italianen begrepen er weinig van. Die dachten dat Musolini de 2e vermoord was. Maar ik was zwaar geshockeerd.

 85. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik gewoon thuis met aanhoren van horten/stoten nieuws tot de eerste beelden van het slachtoffer. Toen wisten wij het.

 86. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het lopen van de bushalte naar mijn huis toen een vriend me belde en het vertelde.

 87. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis gewoon tv te kijken. Mijn broertje kwam op mijn kamer. Ik vond het eerst heel leuk. Omdat ik Pim niet mocht vanwege zijn ideen. Maar later heb ik er toch spijt van gekregen.

 88. Als de dag van gister..ik zat op de bank en werd gebeld door mijn vader uit Frankrijk en die vertelde dat Pim was neergeschoten. Daarna zag ik het pas op de tv.

 89. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net thuis van mijn werk en net de tv aangezet.

 90. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis, na het eten liep ik naar de kamer om het nieuws te kijken even over zessen.

 91. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op de terugweg van mijn werk en hoorde bij een tank station dat hij neergeschoten was.
  Ik weet nog mijn eerste reactie erop: Het kon niet uitblijven dat was het eerste wat ik zei toen ik het hoorde.

 92. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik op de bank voor de t.v. in de kamer, mijn moeder belde toen en zij dat Pim Fortuyn neergeschoten was.

 93. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis bij de buis kijkend naar rtl 4 nieuws.

 94. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie op Zakynthos een Grieks eiland, we waren overdonderd dat dit in ons land kan gebeuren.

 95. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op vakantie in Thailand. Mijn moeder kwam de hotelkamer ingestormd, dat er iets vreselijks gebeurd was. Pim Fortuyn was vermoord!! Mijn vader zat te schelden en te doen. De tranen schoten in mijn ogen, waarom nou hij???

 96. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis aan het koken. Mijn vrouw zou later thuis komen met de kinderen. Een oud-collega (nog een journalist ook) belde om op triomfantelijke toon te melden dat ‘ze hem eindelijk toch te pakken hebben.’ Ik moest denken aan die prachtige avond van de gemeenteraadsverkiezingen toen Fortuyn in een tv-debat korte metten maakte met vooral Ad Melkert en Hans Dijkstal. Ik moest op dat moment ook denken aan het feit dat als een bellende journalist al een triomfantelijk gevoel heeft bij de dood van Fortuyn, Ad Melkert wel helemaal in zijn nopjes zal zijn. Onzin natuurlijk, maar het spookte toen wel door mijn kop. Ik hoopte toen ook meteen dat de dader GEEN allochtoon zou zijn, want ik vreesde een burgeroorlog in dat geval. Met name dat laatste gevoel staat me nog het meeste bij.

 97. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik in de auto, we reden weer naar huis. Ik hoorde het op de radio; mijn vader dacht dat het een grap was. Ze zei het nog eens en mijn vader zei: ‘nu is het niet leuk meer’, maar ze bleef het maar herhalen. Toen geloofden we het pas. Toen we thuis waren zette ik meteen de tv aan.

 98. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op de bank thuis te kijken.

 99. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, kwam ik thuis van school. Ik was televisie aan het kijken toen mijn moeder vanuit de keuken me riep: ‘Op de radio zeggen ze dat Fortuyn is neergeschoten’. Ik wist niet wat ik hoorde, vast een grap of zoiets.

 100. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het douchen en ik schrok me de tering.

 101. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik in de auto en ben ik meteen naar huis gegaan…..tv aangezet….en toen zag ik dat ie de ambulance werd ingedragen 🙁

 102. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, zat ik bij de Pizza Hut uitgebreid te dineren. Zat net te mijmeren wat er zou gebeuren als bv. de President van Amerika zou omkomen. Liep vervolgens een boekenzaak in waar ik na een minuut of 10 vriendelijk werd verzocht de winkel te verlaten want het personeel wilde TV gaan kijken. Pim Fortuyn was vermoord. Erg raar. Snel naar huis gefietst, de televisie aangezet en de reacties op internet gelezen.

 103. Het is 6 mei 2002, even voor zes uur als mijn vader de rijst op tafel zet. Samen zitten we voor de tv om zometeen JAG te gaan kijken, de marine-advocaten die elke dag op SBS6 over het scherm dansen zijn een momentje samen geworden. Na het eten heb ik tot half acht voordat ik een oefenwedstrijdje zal fluiten in de sporthal vlak bij mijn huis.
  Als de serie een minuut of wat bezig is verschijnen er witte letters in beeld. ‘Extra uitzending nieuws in verband met de aanslag op Pim Fortuyn’. De wereld lijkt even stil te staan. Een koude rilling trekt vanuit het puntje van mijn tenen naar boven (toch bijna twee meter) en in de ogen van mijn vader zie ik de schrik. ‘Och god, hebben ze hem te pakken gekregen?’ Vanzelfsprekend gaat de televisie direct over naar Nederland 2, waar rechtstreeks uitgezonden wordt vanaf het mediapark. De seconden tikken traag voorbij en als ik terugdenk aan die avond voel ik de spanning terugkomen. Zowel mijn vader als ikzelf komen al snel met de wens dat het geen allochtoon is geweest die de aanslag gepleegd heeft. De reporter ter plaatse doet via zijn gsm telkens verslag over wat hij nog heeft kunnen zien, maar de activiteiten van het ambulancepersoneel laten ruimte voor een klein sprankje hoop. Op tv wordt gesproken over de eerste politieke moord in de Nederlandse geschiedenis. Ik reageer in gedachten fel: Prutsers, dat was Willem van Oranje, ruim 400 jaar geleden.’
  Paul Rosemoller is de eerste landelijke politicus die on the record reageert, en ik vind hem symphatiek.
  Hoewel op tv al gesuggereerd wordt dat Fortuyn is overleden blijft dat sprankje hoop. Over de dader wordt nog niets vernomen, terwijl die op dat moment al gepakt blijkt te zijn.
  Rond acht uur verschijnt dan premier Kok bij de microfoon. ‘Pim is niet meer’ galmt het door mijn hoofd nadat de zichtbaar aangedane minister president de woorden de ether in geslingerd heeft. Tot iets over negen blijft de tv aan en daarna ga ik naar de sporthal. Niet om te fluiten, maar om te praten met anderen, alhoewel: woorden schieten nog steeds te kort.

 104. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de auto op weg naar een vriend. Ik had net de uitzending van Ruuddewild.nl geluisterd en ik had een CD’tje opgezet. Mijn zusje belde op om te zeggen dat Pim was neergeschoten. Toen heb ik bij die vriend tv gekeken.

 105. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis, ik zat te eten en op de achtergrond stond het rtl nieuws van 6 uur aan.

 106. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Exmouth, Australië. Vlak voordat ik zo’n 700 kilometer zou gaan rijden wilde ik en een vriend nog even op internet kijken of er nog nieuws uit Nederland was. En dat was er. Het was net gebeurd en op internet was er nog weinig bekend.

 107. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik ik in Vlieland.. ik zat tv te kijken en keek het RTL Nieuws; de presentatrice zei: En nu een laatste bericht: het schijnt dat Pim Fortuyn is neergeschoten in het mediapark in Hilversum. Ik kon het niet geloven, Pim Fortuyn neergeschoten in mijn eigen woonplaats!

 108. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik gewoon thuis. Mijn broertje rende naar beneden en vertelde dat Pim dood was geschoten. Wij moesten eerst lachen, want we dachten dat het een grap was. Toen zetten we de tv aan vervolgens zagen we dus dat het waar was. We vonden het natuurlijk heel erg. Maar wat doe je eraan..

 109. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik bij vrienden thuis. We zaten met z’n achten aan tafel, toen iemand vertelde dat Pim Fortuyn was vermoord. Wij lachen, want we dachten dat hij aan een mop begon. Maar al gauw zaten we met z’n allen voor de buis.

 110. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op een bankje bij Pier 20, down-town NY, genietend van een “Mrs. Fields” chocolate chip cookie, bladerend in de Herald Tribune die als enige krant een verhaal had staan over deze kwestie…

 111. Ik hoorde dat toen ik van de AH kwam met mijn nichie… en keek gelijk naar de tv.. D’r vader zei: Pim Fortuyn ligt op sterven.. Ik zo: je maakt een grapje.. maar blijkbaar dus niet…

 112. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik ik een film aant kijken op BBC toen m’n broertje naar beneden kwam stormen met Pim Fortuyn is vermoord!! Ik dacht toen nog van ja je maakt een grapje.. maar toen zei ‘ie van kijk maar op ’t nieuws, en het bleek nog waar te zijn ook..

 113. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in de auto op weg naar huis, op de radio stond Ruud de Wild op…

 114. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis en zat meteen aan de buis gekluisterd, te geschokt om maar een woord uit te kunnen brengen!

 115. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik samen met mijn vriendinnetje aan het inlinen en toen we terugkwamen vertelde mijn man dat Pim was neergeschoten. Het was toen nog niet duidelijk of hij al was overleden. Vanaf dat moment zaten we aan de buis gekluisterd!

 116. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis, althans op het moment dat ik het bericht hoorde op het Rtl4-nieuws dat hij was neergeschoten. Het definitieve bericht dat hij echt was overleden hoorde ik op de sportschool, waar ik net als alle andere sporters aan de tv zat gekluisterd.

 117. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis en keek ik naar de tv. Ik schrok heel erg (!) en wachtte op het bericht of hij was overleden of niet. Toen ik hoorde dat hij het niet had overleefd schrok ik en heb ik er met mijn moeder over gepraat. Ik ben het absoluut niet eens met zijn ideeën maar dit had nou ook weer niet gehoeven.

 118. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik op mijn werk en ik dacht dat mijn collega’s een geintje maakten.

 119. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis en kon mijn ogen en oren niet geloven, ik ben er even voor gaan zitten.

 120. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik thuis en zat te eten, ik heb niets meer gegeten toen ik het hoorde, ik zou later weg gaan maar was heel de avond aan de tv gekluisterd, ik was er stuk van.

 121. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik achter de computer een boterham eten want ik moet een half uur later trainen.

 122. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net thuis, ik was die dag niet gaan werken omdat het met mijn zwangerschap even mis leek te gaan. We zaten frikandellen te eten, want koken daar had ik helemaal geen zin meer in.

 123. Ik zat het nieuws te kijken en terwijl Harmen Siezen aan het afsluiten was, kwam het extra bericht dat Pim zou zijn, in eerste instantie, neergestoken. Ik schrok me dood! Dacht bij mezelf: ‘dus toch…..’ Ik had er namelijk een paar keer aan gedacht, maar nooit voor mogelijk gehouden dat het in Nederland echt zou kunnen gebeuren. Dus wel…..doodzonde!

 124. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Den Haag op m’n werk. Een collega riep mij om even in onze gezamenlijke ruimte te komen om naar de televisie te komen kijken. Sinds werd ik gebeld door een vriend en hij vertelde dat Pim was neergeschoten. Ik weet nog goed dat ik tegen hem zei dat hij gek was.

 125. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik aan het werk in de supermarkt.

 126. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in Kijkduin, ik was net die dag in Den Haag geweest. Rondgekeken in de tweede kamer en op het Binnenhof. Tijdens de rondleiding werd nog gevraagd waar Pim Fortuyn zou komen te zitten.

 127. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik net achter m’n pc vandaan en was daarna tv aan het loeren.

 128. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik in het vliegtuig. Ik was namelijk op vakantie geweest naar Amerika en wist nog van niks. De dag na zijn begrafenis vlogen we terug. Ik pakte de krant in het vliegtuig en las: Massaal afscheid van Pim. Ik dacht: huh? welke pim? Ik ken maar 1 Pim, Pim Fortuyn, maar die kan niet dood zijn. Ik draaide de blz om, en ja hoor, Pim Fortuyn was dood, vermoord nog wel. Ik en met mij het hele vliegtuig was in shock, want niemand wist het nog. Raar idee dat iemand er niet meer is, begraven al, en dat je van die hele heisa in Nederland niks hebt gemerkt…

 129. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, was ik eten aan het koken met de tv aan.

 130. Toen ik hoorde dat Pim Fortuyn vermoord was, had ik een vergadering. In de vergadering werd een collega gebeld en direct na de vergadering (om 19.00 uur) kwam de mededeling ‘Fortuyn is vermoord’ van de rector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.