Elvis Presley overleed op 16 augustus 1977 in Memphis. Hij werd in de badkamer van zijn huis Graceland door zijn toenmalige verloofde Ginger Alden bewusteloos op de grond gevonden. Elvis stierf officieel door een hartstilstand, maar na autopsie zou blijken dat zijn lichaam sporen van meerdere soorten pillen bevatte.

Achtergrondinformatie
Documentatie

12 gedachten over “16 augustus 1977 – Elvis Presley overleden

 1. was ik bij me opa was 10 jaar..zag op zwart wit t.v van me opa de stoet van de overleden king
  me moeder huilde het was best erg zo jong

 2. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, waren we op vakantie in Spanje en ja het deed ons niet zoveel.

 3. Deze dag vergeet ik nooit meer, ik was in Zwijndrecht een straatje aan het betegelen bij mensen, toen ik heel erg veel van Elvis muziek hoorde. Daar was toen der tijd de radio niet zo scheutig mee, heb toen gevraagd aan die mensen of wat aan de hand was.
  Toen hoorde ik dat hij dood was. Ik ben gelijk gestopt met werken en heb een traantje weg gepinkt. Heb twee dagen later pas het werk voort gezet.
  Ik was er helemaal kapot van en dat ben ik nu nog want hij leeft in mijn hart door en draait iedere dag zijn muziek.

 4. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik in mamma’s buik. Een dag later ben ik geboren. Ondanks dat ik Elvis niet heb meegemaakt, weet ik wel precies hoe lang Elvis al overleden is.

 5. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik thuis. Ik was aan het strijken en had intussen de nieuwsradio aan.

 6. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik op school.

 7. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik pas 6 jaar oud en zat ik op de achterbank van mijn ouders auto, op weg naar huis van opa en oma vandaan. We hoorden bij het (toen nog) NOS Nieuws van Hilversum 3.
  Ik weet nog wel dat ik hartstikke verdrietig was en huilde, want ik kende hem wel en hij zong van die mooie liedjes.

 8. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik thuis. Op die ochtend dat ik beneden kwam raapte ik de krant op en daar stond het: “Elvis Presley, king of Rock ’n roll (42) overleden. Ik was pas 9 jaar maar toen al ging er heel wat door me heen temeer ook omdat wij echt van zijn muziek hielden (en nog altijd houden). Het eerste wat ik dacht was: “Dit is zo jammer……” Ik hield van een performer als Elvis en dat zal altijd zo blijven.

 9. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, had ik daar nog helemaal geen besef van. Ik vierde op die dag mijn derde verjaardag. Toch leg ik elk jaar weer een link tussen mijn verjaardag en het overlijden van Elvis (ook mede dankzij de media).

 10. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, zat ik op de lagere school en wist niet eens wie Elvis was ik was toen 11 jaar oud. ’s Avonds op het journaal zag ik wie hij was bleek ik er toch een lp van te hebben. ben er toen fan van geworden en ben het nu nog steeds.

 11. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik tot diep in de nacht de keuken aan het schilderen. Had de radio aanstaan. Het gaf een raar gevoel weer.

 12. Toen ik hoorde dat Elvis Presley overleden was, was ik thuis en hoorde ik via radio, ik was dertien ik vroeg aan mijn broer waarom was hij overleden. Broer vertelt dat hij visgraad had ingeslikt en dat vergeet ik nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.