Op 20 juli 1969 zet de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. De reis van de Apollo-11, de landing en de eerste stappen op de maan zijn wereldnieuws. Miljoenen kijkers rond de wereld horen de legendarische woorden van Armstrong: ‘That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind’.

Achtergrondinformatie
Documentatie

9 gedachten over “20 juli 1969 – Eerste mens op de maan

  1. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik 15 jaar en heb de beelden gezien op de zwartwit tv van opa en oma. Ik zal het wel spannend gevonden hebben.

  2. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik boven op mijn kamer, had de tv aan en schreef een brief aan mijn verloofde die op dat moment zijn dienstplicht in Duitsland vervulde

  3. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik …thuis… ik was net een paar maanden daarvoor 6 jaar geworden, ik herinner me nog wel dat ik de beelden gezien heb op onze zwart-wit tv en dat ik me afvroeg of ze niet van de maan af zouden vallen.

  4. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik zes jaar en werd door m’n vader uit bed gehaald, ik wilde immers ook astronaut of toch op z’n minst straaljagerpiloot worden. Helaas is dat allemaal niet doorgegaan, maar het was een bijzondere nacht en ik kan me de beelden nog heel goed voor de geest halen. Geweldig!

  5. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, zat ik (nog geen 4 jaar oud) met mijn vader op de bank in ons huis aan de Groenesteeg 74 in Leiden. Hij vond het zo’n belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis dat hij mij uit mijn bedje heeft gehaald omdat hij vond dat ik dit moest meemaken. En ondanks dat ik het mij niet meer kan herinneren, ben ik blij dat ik het live heb meegemaakt. Verder resten mij nog inzage in de plakboeken die mijn vader toentertijd bijhield.

  6. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, zat ik in de nachtdienst als verpleegkundige te Veldwijk in Ermelo. Via de TV was toen alles goed te zien.

  7. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik thuis, samen met mijn vrouw voor de buis. Wij hebben nog overwogen onze kinderen, toen 3 en 1 jaar oud, uit bed te halen om ze dit historische moment te laten meemaken. Het was midden in de nacht, dus hebben wij ze maar laten slapen.

  8. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik in Londen en stond op het Trafalgar Square. Er stond een groot scherm opgesteld en steeds meer mensen, zo te horen en te zien uit de hele wereld afkomstig, bleven er staan. Eindelijk klonk het “Eagle has landed” en al die mensen applaudiceerden. Velen hadden tranen in de ogen en men feliciteerde elkaar. Een er indrukwekkende gebeurtenis en ik ben blij dat ik net daar was om het mee te maken.

  9. Toen ik hoorde dat de eerste mens een stap op de Maan had gezet, was ik 8 jaar en op vakantie in Limburg (Nederland). Ik werd uit mijn bed gehaald door mijn vader om naar de televisiebeelden te kijken want hij zei: “Hier wordt geschiedenis geschreven.” Ik ben hem daarvoor nog steeds dankbaar. Kan nu aan mijn kinderen vertellen dat ik dat gezien heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.