Op 8 december 1980, om tien minuten voor elf ’s avonds werd John Lennon voor zijn huis in het Dakota-gebouw aan 72nd Street neergeschoten door Mark David Chapman met een .38 Charter Arms Special-revolver. Lennon werd nog in een politieauto naar het ziekenhuis gebracht, maar had al te veel bloed verloren en overleed kort daarna op 40-jarige leeftijd.

Achtergrondinformatie
Documentatie

7 gedachten over “8 december 1980 – John Lennon vermoord

  1. Toen ik hoorde dat John Lennon was vermoord, was ik net uit bed, ik zette de radio aan voor het 08.00 uur nieuws. Als beginnend song-writer voor het bandje waar ik in speelde, was Lennon een van mijn grote helden. Ter nagedachtenis aan hem heb ik diezelfde dag een oorbelletje laten schieten.

  2. Toen ik hoorde dat John Lennon was vermoord, was ik waarschijnlijk gewoon lekker aan het spelen. Mijn moeder was wel fan, maar heb er weinig tot niets van gemerkt.

  3. Ik moest die avond een lezing geven in Urbana te Zwolle en herinner mij dat nog als de dag van gisteren. Het was een druk bezochte avond en na afloop sprak ik menigeen die de laffe moord op Lennon verafschuwden.

  4. Het was om acht uur ’s morgens dat ik het nieuws over de moord op John Lennon hoorde. Ik luisterde naar de autoradio en was met mijn zoontje op weg naar zijn zwemles.

  5. Toen ik hoorde dat John Lennon was vermoord, was ik het dak van mijn huis aan het isoleren ik heb dat werk even moeten stil leggen omdat ik zo geschokt was. ik was trouwens een vurige beatles-fan en ben dat tot op de dag van vandaag nog altijd

  6. Toen ik hoorde dat John Lennon was vermoord, was ik nog maar net wakker.
    Ik kan me die dag nog als de dag van gister herinneren. Het was een maandagochtend, ik stond klaar om naar school te gaan toen mijn moeder mij vertelde dat John Lennon was neergeschoten. Ik kon het niet geloven en dacht het een grapje was want ik had het die dag ervoor over de theorie gehad dat Paul McCartney al in 1966 dood zou zijn gegaan. Een zwarte dag in de geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.