Op 31 augustus 1997 overleed Lady Diana Spencer, prinses van Wales, bij een auto-ongeluk in een tunnel bij de Pont de l’Alma in Parijs, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed en hun chauffeur Henri Paul. Al-Fayeds lijfwacht Trevor Rees-Jones is het enige slachtoffer dat het ongeluk overleefde. Alle rapporten en onderzoeken concluderen dat het ongeluk te wijten ia aan de chauffeur die te veel alcohol had gedronken en de controle over zijn voertuig verloor in een poging om met hoge snelheid de achtervolgende paparazzi te ontlopen.

Achtergrondinformatie
Documentatie

64 gedachten over “31 augustus 1997 – Prinses Diana verongelukt

 1. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik ik was in Spanje.

 2. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik bij mijn ouders thuis en zag een ingelaste nieuwsuitzending ivm het overlijden van lady di. Ik dacht dat de wereld in elkaar stortte en kon het niet geloven dat ze overleden was, maar later kreeg ik ook meteen het vermoeden dat dit opzet was. Ik ben die dag toen weggeweest en er heeft de hele dag een soort van roes over mij heengehangen….

 3. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik bij mijn vriendin thuis op de koffie over de vakantie na aan t praten.

 4. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik gewoon thuis bij mijn vriendin en zag/hoorde het nieuws laat op de avond. Was meteen overtuigd van dirty tricks van de wapenindustrie omdat Diana zich openlijk breed verzette tegen antipersoonswapens. Miljardenhandel! Maar ik sluit evenmin vuil spel van het Britse koningshuis uit, want die lui vertrouw ik nog niet als ik ze opgezet of in een formaldehydebad verduurzaamd voor me in een gewapendglazen virtine zie!

 5. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik bij mijn moeder thuis. Ik had net twee dagen ervoor een overwachte kijkoperatie in mijn knie gehad. Ik lag beneden in de woonkamer in bed en deed ’s ochtends de televisie aan…alles stond toen al in het teken van Di

 6. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis, moest naar school en het was op 10e Verjaardag.

 7. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik denk ik niet ouder dan 5.
  En ik weet het nog steeds. Mijn moeder heeft de televisie aangezet en ik heb gekeken met tranen in mijn ogen.
  Vooral de begrafenis weet ik nog goed.

 8. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was net mijn zus op 25 jarige leeftijd verongelukt..
  Zat dus met veel verdriet thuis.
  Mijn moeder belde mij die morgen helemaal overstuur op.
  Of ik het al gehoord had..Zo raar.
  Wat een verdriet. Je wist zo goed hoe de nabestaanden zich op dat moment voelden.
  We waren er kapot van..

 9. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik bij mijn vriendin de avond daar voor waren we uit geweest mijn vriendin was die zondag ochtend aan het stofzuigen en de radio stond aan toen hoorde ik het ik zij tegen mijn vriendin zet de stofzuiger is uit prinses diana is dood verongelukt ik was erg geschokt zo n goeie vrouw diep tragische vond ik het

 10. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in Duitsland, op vakantie in Gerolstein. Ik heb voor de tv gezeten en gejankt. Laat de bekende medemens met rust, ze hebben al zo weinig privéleven….

 11. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik op het station. Mijn zus haalde me op en vroeg: heb je het nog niet gehoord? Nee? ‘Prinses Diana is verongelukt’… Ik vond het maar moeilijk om het écht te geloven.

 12. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis en had {koffie}bezoek van mijn moeder. Zij had het nieuws die nacht op de tv gezien.

 13. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik op weg naar Lyon. Mijn dochter wegbrengen, die daar ging studeren voor een jaar. Ik was uiterst verwonderd en erg onder de indruk.

 14. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in het ziekenhuis in Leiden, daar lag ik ivm operatie.

 15. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik oppassen op het huis van mijn broer, tijdens zijn vakantie. De avond ervoor had ik een video bekeken maar door slaap ben ik naar bed gegaan rond 4 uur (het tijdstip waarop prinses Diana officieel dood werd verklaard!).
  De volgende ochtend wilde ik de video verder afkijken en schakelde de tv aan waar ik meteen via teletekst las dat zij overleden was door een auto ongeluk. Wat je dan voelt is zo onwerkelijk en je bent meteen klaarwakker terwijl je hoopt dat je droomt wat je leest…

 16. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, kon niet slapen en wat wat aan het teletekst-zappen. Bericht dat Diana een auto ongeluk had gehad. ZAG TOEN HET BERICHT LIVE VERANDEREN IN HET TRAGISCHE BERICHT DAT ZE WAS OVERLEDEN. SCHOK.

 17. Ik hoorde mijn antwoordapparaat aanschieten met daarop de stem van mijn moeder. Diana is dood…een auto ongeluk!! Ik was meteen wakker. We hebben de hele dag voor de tv gezeten en het voelde rot! Ik ben net als Diana van 1 juli.

 18. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik wakker aan het gemaakt worden, ik was jarig.

 19. Ik hoorde het op de wekkerradio, ik wekte mijn man om het te vertellen.

 20. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, lag ik in bed en de radio was aan. Er werd een extra nieuwsuitzending uitgezonden naar aanleiding van de dood van Lady Di.

 21. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in het ziekenhuis te herstellen van een hartopertie.

 22. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis, want onze kat was net even daarvoor bevallen van 2 kittens. Sloeg in als een bom, was zo’n geweldige vrouw…….

 23. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis. Hoorde het via de radio. Het gaf me een ongelofelijk vreemd gevoel. Ben op die bewuste dag aan een aantal mensen gaan vragen of ze zo’n beetje hetzelfde gevoel hadden op die bewuste dag dat John F Kennedy werd vermoord en zij het toen te horen kregen. De mensen die ik aansprak zeiden dat dat ongeveer wel zo was. Toen besefte ik nogmaals hoe geliefd Lady Di is geweest bij het volk. Een enorm verlies.

 24. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was het zondagmorgen, zat ik aan het ontbijt. Toen ik het afschuwelijke nieuws hoorde, was meteen mijn honger over. Op dat moment was ik gewoon gelijk een zombie. Ik liep door het huis als een kip zonder kop.

 25. We hoorden het in de auto op weg terug van onze vakantie, we waren notabene op ongeveer hetzelfde tijdstip ook bij Parijs.

 26. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in de woonkamer omdat ik niet kon slapen en ik zat te zappen en toen kwam ik op de BBC terecht, live maar het duurde wel even voor tot me doordrong wat er nu precies aan de hand was.

 27. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik met mijn gezin op vakantie in een clubhotel in Mallorca. Iedereen zat meteen voor de tv’s in de cafetaria. Eng eigenlijk dat je zo ver van huis ook zulke nare berichten kan krijgen.

 28. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis in bed, ik hoorde nog net het laatste stukje op de radio over haar overlijden, maar wist niet wie overleden was. Een vriendin van mij belde later en vertelde het droevige nieuws.

 29. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was dat pas later op de dag en ik was net thuis gekomen van mijn werk en ik zet de tv aan toen ik het erge nieuws hoorde. Ik was echt geschokt en ik kon het eerst niet geloven… Na een poosje naar de tv te hebben gekeken, begon het langzaam tot mij door te dringen… het was echt zo… ik woonde toen nog in mijn vorige huis in Rotterdam.

 30. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik op weg naar Spanje met de auto voor een vakantie. Ik was diep geschokt en zal deze vakantiereis dan ook niet gauw vergeten.

 31. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik met man en kinderen op vakantie in Nederland. Ik hoorde steeds wat op de radio maar kon niet precies horen wat. Uiteindelijk toch maar de tv aangezet en toen was het meteen duidelijk. Heb de hele dag kippenvel gehad ondanks dat het 30 graden warm was buiten…

 32. Ik weet het nog als de dag van gister. Zondag morgen doe de tv aan en het eerste wat ik zag was het nieuws van Lady Di. Woonde toen nog op de Merkusstraat en ben het gelijk mijn vriendin gaan vertellen.

 33. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik onderweg naar Spanje en hoorde het verschrikkelijke nieuws bij mijn aankomst in mijn hotel. Ik was diep geschokt door het tragische overlijden van deze bewonderenswaardige DAME.

 34. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis nog maar net wakker voor de tv en kon me ogen niet geloven zo’n mooie, liefdevolle vrouw..

 35. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik op vakantie in het buitenland.

 36. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik op weg naar de Efteling.

 37. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik aan het zeilen op de kaag.

 38. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik een weekend op bezoek bij m’n neef. Ik had een zware oefening gehad (ik zat toen in ’t leger) en was op zondagochtend beetje aan het zappen, toen het nieuws er op kwam…

 39. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in bed. Ik zette mijn TV aan en zapte langs CNN waar het uitgebreid in het nieuws was.

 40. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in het vliegtuig naar Griekenland.

 41. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, had ik net een woningbrand geblust terug thuis ff tv kijken en zag op cnn wat er gebeurd was.

 42. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik net naar de wc geweest en zag HET nieuws op bijna alle tv-zenders, Diana was betrokken bij een ongeluk en vol spanning heb ik geluisterd of ze het zou halen..niet lang erna werd gemeld dat ze overleden was..ik was met stomheid geslagen en heb echt zitten janken en voelde me een week lang naar! Ik had altijd zoveel bewondering om wat ze deed en waarvoor ze stond..it’s a shame..!

 43. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, lag ik in bed en maakte mijn moeder mij wakker. Maar dit was meer om te vertellen dat mijn oma was overleden. Lady Di was toen meer “bijzaak”. Later kwam het ongeloof pas.

 44. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was het zondagmorgen. Ik lag met de griep op bed.

 45. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik met 5 vrienden aan het wandelen in Schotland. We waren enkele dagen afgesloten van de buitenwereld. Toen we in een klein dorpje inkopen wilden doen hing er in de etalage een handgeschreven briefje met de tekst “due to the situation with Lady Di, we will be closed on ….”. Vraag ik in die winkel: “What Happened to Lady Di?” zegt de dame achter de toonbank: “well, she DIED!”

 46. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik nog in bed. Mijn moeder kwam m’n kamer binnen en zei ‘Princes Diana is dood’ Ging wel even een schok door me heen. ‘Zo iemand kan toch niet zomaar dood gaan’, dacht ik. Helaas was het wel waar.

 47. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in het ziekenhuis en had net een zware operatie ondergaan.

 48. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik ’s ochtends vroeg thuis. Zondagochtend ontbijtje en teletekst kijken. Daarna snel de BBC aangezet en in de auto op weg naar mijn vriendin geluisterd naar radio 1.

 49. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik net opgestaan en had net de tv aangezet. Toen ik las dat Diana was verongelukt (vermoord?), was het een grote schok, ik vond haar een fantastische, leuke vrouw. En ik vind het nog steeds “doodzonde” dat zo’n vrouw dood moest gaan!

 50. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis in de keuken en kwam mijn broer het vertellen.

 51. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik op bed met clusterhoofdpijn…

 52. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, lag ik in bed het ochtendnieuws te kijken.

 53. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, zat ik in bed met m’n ontbijtje.

 54. Hoorde ik van piere heyboer hierover. en ben naar huis gegaan
  die avond om het nieuws te volgen.

 55. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in Brussel en kreeg het pas een paar dagen later te horen.

 56. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, kwam ik net terug van weekendje weg…en hoorde ik het op de radio in de auto!

 57. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, zat ik ik voor de tv, tekenfilms te kijken. Boven in het beeld kwam langs: extra uitzending journaal wegens overlijden prinses Di.

 58. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik thuis, ik woonde toen nog bij m’n ouders. Ik was net uit bed en ging met m’n ontbijtje op de bank voor de TV zitten. Las het op teletekst of er was een extra nieuwsuitzending, ik rende naar boven naar m’n ouders om het te vertellen…

 59. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik mijn koffers aan het pakken voor een vakantie naar Griekenland. Erg geschokt door het nieuws.

 60. Toen ik hoorde dat Prinses Diana verongelukt was ik aan het uitslapen. Het was zondagochtend, mijn vriend en ik waren wezen stappen. Toen ik rond 11.00 uur bij mijn moeder op haar slaapkamer kwam vertelde zij mij dat Prinses Diana was verongelukt.

 61. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik in de auto op weg naar vrienden en Brabant.

 62. Toen ik hoorde dat Lady Di verongelukt was, was ik bij iemand anders voor de tv.

 63. Toen ik hoorde dat Prinses Diana verongelukt was, zat ik achter de computer. Het was midden in de nacht en op de radio (radio 1) hoorde ik in een praatprogramma iemand zeggen dat er iets met Prinsens Diana gebeurd was; dat ze zwaargewond was. Op internet kwamen toen steeds meer berichten en heb op internet de nieuwsberichten gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.