Prostitutie moet verboden worden

voorargumenten
– prostitutie is onlosmakelijk verbonden met mensenhandel
– prostitutie trekt criminaliteit aan

tegenargumenten
– door het legaliseren is het te controleren
– bij een verbod ontstaat illegale prostitutie
– geeft een goed inkomen voor vele vrouwen

Prostitutie moet verboden worden

Laden ... Laden ...

bron:

– CDA wil dat betaalde seks strafbaar wordt – 3 september 2020 – NOS.nl
‘Kamermeerderheid wil klant dwangprostituee aanpakken’ – 21 april 2016 – NOS.nl
‘De gelukkige prostituee bestaat helemaal niet’ – 26 november 2012 – Trouw

2 reacties op “Prostitutie moet verboden worden

 1. Ongewilde sex is een vorm van slavernij en altijd verkrachting.
  Tegen de mensenrechten , gewoon barbaars!
  Als mannen hun pleziertjes met sex willen , kunnen ze altijd
  masturberen in plaats van meisjes of jongens te misbruiken.
  Waar is dat sterke geslacht dat aan niets kan weerstaan?
  Ik haat geen mannen maar ik wil gewoon dat ze zich gedragen als
  mensen, met respect voor anderen. Stop de onzin het is een oud beroep.
  Het is misbruik door mannelijke zwakkelingen, geen baas over hun eigen lichaam die zichzelf niet kunnen beheersen.

 2. Een mooie belichting van dit mooie en eeuwenoude (oudste) beroep ter wereld, vond ik op internet. Juist en realistisch gedefinieerd!

  Bron: internet.
  Ondanks eindeloos getreiter door moraalridders, kerkgenootschappen, overheidsinstellingen, etc., zetten prostituees toch onverdroten hun transacties met het publiek voort. Dat hun service waardevol is blijkt wel uit het feit dat mensen hen blijven opzoeken, in weerwil van ambtelijke en publieke tegenwerking.
  Een prostituee kunnen we definiëren als iemand die op vrijwillige basis voor geld seksuele diensten aanbiedt. De nadruk ligt hier op de specificatie “vrijwillig.” Enige tijd geleden illustreerde Norman Rockwell op de cover van een tijdschrift op indirecte wijze de essentie van de prostitutie. De afbeelding toonde een melkboer en een bakker die naast hun bestelwagens staan, druk bezig met respectievelijk koek eten en melk drinken. Beiden zichtbaar tevreden over hun “vrijwillige ruilhandel”.

  Voor wie weinig fantasie heeft blijft het verband tussen de prostituee die haar klant verwent en de zojuist beschreven melk-voor-koek transactie onduidelijk. Maar in beide gevallen komen twee mensen op vrijwillige basis samen met het oogmerk een wederzijds bevredigende ruil te bewerkstelligen. In beide voorbeelden is er geen sprake van dwang of bedrog. Natuurlijk zou de klant van de prostituee later van oordeel kunnen zijn dat de service die hij ontving niet het betaalde honorarium waard was. De prostituee, anderzijds, kan achteraf vinden dat de betaling die zij ontvangen heeft onvoldoende was voor de service die zij verleende. Precies dezelfde gevoelens van ontevredenheid zouden kunnen optreden bij de melk-voor-koek transactie. De melk zou bijvoorbeeld zuur geweest kunnen zijn, of de koek te hard of onvoldoende gebakken. Maar in allebei de gevallen zouden deze overwegingen achteraf spelen, en de transactie zou er niet minder vrijwillig door zijn geweest.

  Sommigen, met name feministen, betreuren het lot van de arme vertrapte prostituee, en vinden dat zij een leven van vernedering en uitbuiting leidt. Maar de prostituee zelf ziet niets vernederends in de verkoop van seks. Na afweging van de voordelen (korte werktijden, hoge beloning) tegen de nadelen (lastig gevallen worden door de politie, verplichte betaling van commissie aan haar pooier, onaantrekkelijke arbeidsvoorwaarden), kiest de prostituee desalniettemin voor haar beroep, anders zou ze er wel mee ophouden en iets anders gaan doen.

  Er zijn natuurlijk vele negatieve aspecten aan een leven als prostituee die helemaal niet aan het beeld van de “happy hooker” voldoen. Zo vinden we onder prostituees bijvoorbeeld verslaafden aan drugs of alcohol, sommigen worden geslagen door hun pooier, en er zijn er zelfs (voornamelijk buitenlandse vrouwen die illegaal in het land verblijven) die tegen hun wil in een bordeel worden vastgehouden. Maar al deze onverkwikkelijke bijverschijnselen hebben inhoudelijk weinig te maken met de prostitutie zelf als beroep. Er zijn per slot van rekening ook artsen en verpleegkundigen die ontvoerd worden om onder dwang hun diensten te verlenen aan criminelen die zich verbergen voor de justitie; er zijn timmerlieden die verslaafd zijn aan drugs; er zijn boekhouders die door straatrovers in elkaar worden geslagen. Toch zou niemand op het idee komen om deze beroepen als zodanig minderwaardig of vernederend te vinden, of ze als slavenarbeid te betitelen. Het leven van een prostituee is wat ze er zelf van maakt. Ze begint er, wat het beroepsmatige aspect aangaat, vrijwillig mee, en het staat haar vrij om er op elk gewenst moment mee op te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *