Over Krachtwijzer

Even voorstellen:
Ik ben Mariëlle Jongsma (1969), orthopedagoog, kindercoach en trainer.
Als rode draad door mijn loopbaan loopt het samenwerken met kinderen, ouders en scholen aan het versterken van het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en de veerkracht van kinderen.

Ik werk al 25 jaar met kinderen. Na de PABO werkte ik als leerkracht in het (speciaal) onderwijs en studeerde ik orthopedagogiek. Naast mijn werk als zelfstandig orthopedagoog werk ik voor Koninklijke Visio, cluster-1 onderwijs (onderwijs voor kinderen met een visuele beperking).
In samenwerking met Visio International en Docenttalent geef ik trainingen en workshops aan onderwijsprofessionals.

Oog voor kinderen heb ik altijd gehad. Vooral voor kinderen die van hun omgeving meer geduld, ondersteuning of aandacht vragen. Om welke reden dan ook. Het raakt mij dat deze kinderen zich vaak anders, onzeker en minder waard voelen. Reden voor mij om me te specialiseren in het begeleiden van kwetsbare kinderen: bij de bewustwording, het benutten en het ontwikkelen van hun talenten.

In 2013 startte ik mijn eigen praktijk. Vanuit Krachtwijzer bied ik hulp aan alle kinderen die sterker in hun schoenen willen staan. En aan ouders en leerkrachten die ze daarbij willen helpen. Door mijn opleidingen, werkervaring en expertise beschik ik over verschillende behandelvormen, waarmee ik ieder kind de best passende begeleiding kan geven. Nieuwsgierig zijn naar de ander, vertrouwen en verbinden zijn daarbij voor mij belangrijk.

Ik kom graag in contact voor een verkennend gesprek of voor meer informatie. Mail of bel gerust.

Voor mijn CV verwijs ik graag naar Linked In.