de Italiaanse politie

0

Wat mij vanmiddag te binnen schoot. Even een kort reisje Italie vandaag. We rijden de afgelopen vakantie op de snelweg.

Er wordt aan de weg gewerkt. We begroeten het met groot enthousiasme. We maakten ons al heel veel zorgen over de conditie van de wegen. We hebben een rijbaan. Achter ons zien we een politieauto aankomen. Als ze dichterbij komen gooien ze de zwaailichten op de auto aan, maar er is maar een baan, daar kunnen we niet af, we kunnen ook niet aan de kant, zodat ze er voorbij kunnen, er is geen ruimte, dus ze moeten achter ons blijven rijden. De wegwerkzaamheden zijn voorbij, we krijgen weer twee rijbanen. ze stuiven ons voorbij, de zwaailichten gaan uit en er is in feite niets aan de hand.

Dat deed me denken aan een vroegere ervaring.

We zijn aan het tanken. Er komt een politieauto met zwaailichten de parkeerplaats van het tankstation oprijden. De motor gaat uit, de zwaailichten ook. Ze lopen naar binnen en bestellen een caffe.  Staan met alle tijd van de wereld te kletsen. Na verloop lopen ze naar buiten starten de motor en de zwaailichten en rijden met hoge snelheid de snelweg op.

Plaats een reactie