signeerweekend 5, 6 november

2

 

 

 

 

 

Natuurlijk hoop je dat het signeerweekend een succes wordt, maar dat het zo bijzonder zou worden, vult mijn hoofd op deze zondagmorgen met blijdschap en dankbaarheid.

 

Kinderen en kleinkinderen hebben ervoor gezorgd dat het onze gasten aan niets ontbrak.  De eerste gasten die vrijdagmiddag binnenkwamen zijn onze vrienden uit Engeland.

 

 

Zij waren ook bij de signeersessie van ‘Bella Figura’.

Daarna stroomde het huis vol, vrienden, bekenden en een hele hoek van de kamer vol familie, een ware reunie, een groot feest.

We hebben het allemaal druk zodat dit weekend mij heeft geleerd dat ik veel meer tijd moet maken voor een pranzo met vrienden, met familie, met oude bekenden.

Deze winter zal in het teken staan van vernieuwde vriendschappen, veel meer aandacht voor elkaar tot we de Stille Week voor Pasen weer naar de Abruzzo gaan om ons te bezinnen met de Abruzzese bevolking tijdens alle processies.

 

Als wij een dag op stap gaan spreken we eerst af of het een Nederlandse of een Italiaanse dag wordt. De Nederlandse dag is volgepland met ‘to-do’ dingen.

 

 

 

Op de Italiaanse dag stoppen onze activiteiten om een uur. We zoeken een restaurantje en genieten een lichte warme maaltijd (een pranzo). Tegen half vier na een kopje espresso komen we weer in actie, nou ja, de energiemeter staat behoorlijk laag nu, dus we wandelen nog wat lopen een kerk binnen of een parkje, genieten van gevels en mensen op straat, maken foto’s, alsof we ruimte maken voor onze omgeving waarin we ons bevinden. We hoeven niets meer. Kortom onze dag is geslaagd.

In Italie maken we ons deze levensstijl gemakkelijker eigen . In Nederland moeten we dat samen afspreken. Ik weet het, de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens, maar ik neem me voor: tot Pasen meer Italiaanse dagen in mijn Nederlandse weken te stoppen.

 

 

Het afgelopen weekend, was een Nederlandse organisatie. Vrijdagavond en zaterdag de hele dag OpenHuis  aan de Oldenoert en aansluitend in de boekhandel Daan Nijman in Roden een afsluitend singeermoment. De officiele opening van ‘Abruzzo, bitter en zoet’ op de markt. En dat brengt de teller van de verkoop op zo’n vijftig boeken, ongelofelijk.. Dat zal nu eerst wel wat rustiger worden, hoewel de eerst volgende presentatie in de bibliotheek al vast staat, op 3 december. Het is inderdaad een origineel en creatief Sinterklaas en Kerstcadeau. Hoe mooi is dit.

 

Het huis staat vol bloemen, het is een binnentuin geworden en geeft een feestelijk gevoel.

Mijn boek is met passie geschreven. De hartstocht die je stopt in je activiteiten krijg je in de vorm van energie dubbel terug. Vanmorgen lees ik dat Arjen Robben vanmiddag afscheid neemt maar het gevoel is zo dubbel. En dan denk ik, ja dat blijft je hele leven een dubbel gevoel geven want je hebt je hart in ‘het spelletje’ gestopt en dat kun je er niet meer uithalen.

 

 

 

 

Reacties

2 reacties op “signeerweekend 5, 6 november”
 1. Liana schreef:

  Lieve Mieke en Frits.
  Ik heb genoten van jullie reisverslag.
  En wat fijn dat dit weekend zo geslaagd is. Hier kunnen jullie met liefde en warmte op terugkijken.
  Ik ben zeer benieuwd naar je boek.
  Dikke knuffel en tot gauw.

  • Mieke schreef:

   Lief van je Liana, het geeft inderdaad een hoop positieve energie en dat is heerlijk. Vandaag kreeg ik een vraag of ik in den Haag wilde signeren. Dat wil ik wel, maar men moet het daar organiseren, dan kom ik wel.
   So wie so komen we snel jullie kant op. Daar hebben we allebei behoefte aan. Dus alvast een dikke knuffel
   Frits Mieke

Plaats een reactie