de zevende en laatste dag, reisverslag

0

Vanuit Calascio reizen we door een wijds berglandschap. Het is prachtig weer en er is weinig verkeer. Het enige waar we op moeten letten zijn de borden want de weg kronkelt en op de zonnestand kunnen we niet rekenen.

Het enige wat we vandaag nog van plan zijn is een bezoek brengen aan David Vriesendorp. Hij heeft een prachtig kasteelachtig B&B. Onderweg naar de luchthaven in Pescara kunnen we die stop gemakkelijk maken. We hebben alle tijd.

We hebben afgeleerd om op de navigatie te rijden, al te vaak kwamen we op onbegaanbare paden met kuilen en losse stenen.

We moeten zijn bij de Torre Dei Tre Fratelli in Pietranico. Ik heb de site bekeken, het ziet er prachtig uit. Het is een groepsaccomodatie en dat is mooi, want dat zie je niet zo vaak aangeboden. Ook na telefonisch contact komen we helaas niet op de plaats van bestemming. Goede afspraken maken dus bij reservering. Wij zoeken een espresso en gaan naar ons laatste B&B in San Giovanni Teatino voor we de volgend morgen terug vliegen. De laatste groet van de Gran Sasso op de luchthaven. We hopen de stille week terug te zijn. Hoewel er het hele jaarveel heiligen vereringen zijn is toch de stille week het toppunt van processies, in de meest verschillende indrukwekkende vormen te zien. Alle gemeentes hebben vaak meerdere herdenkingen in deze week. Dat is ons eerste doel.

 

 

 

 

Plaats een reactie