Atri het kerstverhaal verbeeld in kunst en kerstfeest op straat in de Abruzzo.

0

Enkele jaren geleden hebben Frits en ik een boek gemaakt, “Eeuwen geleden”.

De basis is het kerstverhaal, met bijbelteksten.

De teksten zijn door mij verhalen geworden, die we hebben aangevuld met kunst, zoals kunstenaars door de eeuwen de geschiedenis verbeeld hebben.

Bijna alle kunst in het boek hebben we in Italie gezien.

 

 

 

 

In 2018 net voor de corona uitbreekt zijn we in Atri, een van de oudste steden van de Abruzzo. We stoppen voor de Dom van Atri. Een prachtige kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta uit de 13e eeuw, en bestaat uit allemaal bogen. Boven in het koor zijn 40 fresco’s uit de 15de eeuw bewaard gebleven, die een fantastisch verhaal vertellen.

 

 

 

 

Op de grond kijk je door een glazen vloer naar de fundamenten van de Romeinse Thermen waarop de kerk gebouwd is.

Kerst 2021 in de Abruzzo.

Vanaf acht december, barsten de activiteiten rondom kerst massaal los. Er valt deze week veel sneeuw, zodat de straatjes in de stadjes een prachtig beeld geven. Alles uitbundig versierd en verlicht, met grote kerstbomen op de pleinen, waar muziek gemaakt wordt en culinaire marktjes zorgen voor de traditionele hapjes en drankjes. De mensen  op straat genieten van hun herkregen  vrijheid na zo’n lange volledige lockdown. Levende kerstverhalen worden gespeeld en beeldende kersttaferelen staan opgesteld in de straten. Veel om van te genieten.

Plaats een reactie