markt in Celano

0

 

Het is vrijdagmorgen, markt in Celano.

We rijden naar het kasteel en zien op een plein een marktje. Tijd voor een kopje cafe en een brioche, Frits vraagt met marmellata en ik met cioccolato.

Het marktje is de moeite niet waard.

We besluiten naar het kasteel de gaan. En daar op het grote plein is de grote markt. Op mijn lijstje staan broeken, een zonnebril en schoenen. Twee broeken voor 5 euro per stuk, een zonnebril voor 5 euro en een paar mooie sneakers, maar daar staat 60 euro op de doos. En terecht.

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl we in Nederland niet meer  weten hoe geld eruit ziet betalen we hier alles cash. Ik vraag of ik de schoenen met een kaart kan betalen. De verkoper knikt enthousiast en springt in zijn bestelauto. Hij haalt een grote doos tevoorschijn en in de door zit een kleinere doos en daarin zit een pinautomaat. Hij toetst het bedrag in en ik wapper, gelukt. Ik moet alleen nog mijn website  invullen en dan is hij helemaal gelukkig en ik ook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan naar het kasteel het is er rustig en is alleen een groep schoolkinderen. Ook hier kan in de parkeerautomaat allee betaald worden. Je kunt rondom in het enorme kasteel langs de vier torens wandelen. Er zijn archeologische opgravingen en er is een museum.

Tegen pranzotijd gaan we naar het restaurant, La Locanda  del Castello, dat vandaag wel open is. We genieten een heerlijke maaltijd.

 

Morgen, zaterdag is onze laatste dag in Celano en dan gaan we murales, muurschilderingen bekijken.

 

Plaats een reactie